Kraamzorg TamaarTarieven

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Tarieven en Landelijk indicatie protocol

Bij borstvoeding worden 49 uur zorg en bij kunstvoeding 45 uur zorg geïndiceerd volgens het landelijk indicatie protocol, verdeeld over 8 dagen. Bij verblijf in het ziekenhuis na de bevalling gaan er voor elke nacht 6 of 5,5 uren van de zorg af. Als er complicaties zijn kunnen we eventueel extra uren bij indiceren, dit doen we in overleg met de verloskundige en kan alleen als er echt complicaties zijn. Ik streef ernaar om zorg op maat te leveren, dit kan dus ook beteken dat er wat meer of minder uren gemaakt worden dan bij de intake geïndiceerd zijn.

Gemiddeld 6 uur per dag bij borstvoeding
Gemiddeld 5,5 uur per dag bij kunstvoeding

Deze uren worden in overleg ingedeeld tussen 08:00 en 17:00 uur. Als je na een ziekenhuisbevalling ’s avonds of ’s nachts thuiskomt dan is het mogelijk dat ik langskom voor de eerste opvang, welke minimaal 2 uur duurt. Kies je ervoor geen kraamzorg te willen in de avond/nacht, dan kom ik de volgende ochtend.
Bij een thuisbevalling sta ik 24 uur per dag voor je klaar!

Zorg korter dan 4 uur per dag

Wanneer je geen volledige kraamzorg wilt, maar minder dan 4 uur zorg per dag dan wil ik dit graag van tevoren weten. Ik ben gespecialiseerd in het leveren van volledige zorg, hierop is mijn planning ingesteld. Daarom kan ik bij korte zorgen niet garanderen dat je 1 kraamverzorgende krijgt en kan het voorkomen dat er ’s middags pas zorg geleverd wordt. Ook al wordt er minder dan 3 uur per dag in jouw gezin doorgebracht; ik reken minimaal 3 uur per dag.

Kraamzorg van mij wordt door alle zorgverzekeringen vergoed omdat ik ben aangesloten bij div. organisaties zoals Kraamzorg 1op1, Kraammarkt, Care4U. Wel kan het zo zijn dat je de verplichte eigen bijdrage zelf moet betalen.

Kraamzorg wordt vergoed door de basisverzekering, de eigen bijdrage voor 2024 is € 5.10 per uur. Een aantal verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage, dit kun je checken bij je zorgverzekering. Vanaf 2024 wordt de periode waarin kraamzorg kan worden ontvangen in bepaalde situaties verlengd. Momenteel is het zo dat nieuwe moeders tot 10 dagen na de bevalling recht hebben op kraamzorg. Deze termijn zal worden uitgebreid naar 6 weken na de bevalling, waardoor de zorg beter kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de moeder en het kind.

https://kraamzorgtamaar.nl/wp-content/uploads/2023/10/zorgverzekering.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
La Leche League
KCKZ
KIWA

Kraamzorg Tamaar Edam – Voor de beste zorg | Privacy en Cookie statement Kraamzorg